Det finns så många produkter på marknaden nuförtiden.
När du tittar över hyllorna på ett apotek, din lokala ICA eller COOP-butik kan det vara extremt överväldigande och svårt att hitta rätt. Vilken produkt är den rätta för just dina behov? Har du torr hud och är på jakt efter en icke-fet, närande fuktkräm? Hur vet du vilken du ska köpa? Vad gör en kvalitetsprodukt?
Vi ville rensa luften. Det finns många lotioner, fuktkrämer och återfuktande hudvårdsprodukter där ute. Så vad gör Mad Rabbit Tattoo Balm annorlunda? Vi kommer att förklara lite om vår filosofi när vi tillverkar dessa produkter, vanliga missuppfattningar om jämförbara produkter på marknaden och vad som är bäst för dig!

En av grundstenarna i Mad Rabbit är vår mission att skapa överlägsna, helt naturliga tatueringseftervårdsprodukter för våra fantastiska kunder. Vi tror att kvaliteten på ingredienserna spelar roll och att det vi lägger på vår kropp ska vara nyttigt för den. När du köper en Mad Rabbit Tattoo Balm kan du förvänta dig att dina tatueringar och hud kommer att vitaliseras, fyllas på med näring, återfuktas och bevaras. Med ett team av experter och en hudläkare i vår styrelse kan du lita på att vår tatueringsbalsam / fuktgivande kräm är den bästa på marknaden. Vi har skapat tre primära dofter: frankincense & lavender, cucumber, and vanilla & coconu. Vi tillsätter aldrig kemiska dofter till vårt balsam, utan i stället sammanställer och blandar vi våra ingredienser noggrant för att skapa en naturlig, underbar doft. Spelar detta då någon roll?

Många produkter på marknaden, inklusive många lotions, innehåller konstgjorda dofter, parabener och framförallt konserveringsmedel. Varför är detta farligt? Först och främst, eftersom vi alla har olika hudtyper, är det viktigt att erkänna att inte alla bodylotions eller krämer faktiskt återfuktar. Konstgjorda dofter är ganska vanligt förekommande i många lotions och krämer, dessa konstgjorda dofter använder en rad kemikalier, till en lägre kostnad, för att få fram just sin doft. Detta används i apoteksfuktighetskrämer, många kända rengöringsmedel, tvålar etc. Attraktionskraften ligger uppenbarligen i doften.
Du vill naturligtvis att din fuktgivande lotion eller kroppstvålska ska ha en behaglig doft, men du vill inte offra din hälsa för det. En vanlig fråga vi hör är att "om en produkt luktar gott och är från en känd tillverkare, kan det väl inte vara dåligt för mig, eller hur?" Jo, det kan vara väldigt dåligt för dig. Vissa konstgjorda dofter kan orsaka extrem hudirritation och hindra dig från att behålla en frisk hud. Så om du har känslig hud, var uppmärksam på att köpa produkter som använder syntetiska eller kemiskt framställda ingredienser. En daglig fuktkräm bör helst vara parfymfri eller ha en helt naturlig doft. Dessutom har vissa konstgjorda kemikalier kopplats till cancer, fosterskador och störningar i hormonaktiviteten, därför är detta hårt reglerat i EU. Din hud är ditt största organ, det betyder att det du lägger på din hud till slut absorberas i din kropp. Poängen med en fuktkräm är att den appliceras dagligen för att återfukta huden, vilket gör att din hud känns frisk och fylld. Faran med att använda nämnda kemikalier är att du så småningom får i dig de produkter du lägger på din kropp. National Academy of Science rapporterade att cirka 95% av de syntetiska eller kemiska doftämnen som ofta förekommer i lotions och tvål kommer från petroleum (alias gas / olja). Du skulle aldrig medvetet lägga bensin på din hud, eller hur? Så varför är det acceptabelt att inkludera en sådan ingrediens i din eftervårdsrutin? Enkelt svar...det är det inte.

Så vilka är våra ingredienser då, och vad gör de med din hud?
Vi har 7,ja, du läste rätt - 7 enkla ingredienser har vi i vår tattoo balm. De är alla ingredienser du kan komma ihåg och ta fram själv om du skulle vilja producera egen balm. Nu vet du, det är bra grejer, dessutom tjänar varje ingrediens ett syfte för effektiviteten hos vår produkt.
Sheasmör hjälper till med förnyelse av hudvävnad, mjukgör upp huden och återfuktar flera lager djupt. Därefter hjälper kakaosmör till att bromsa hudens åldrande och främja uppstramande. Ung hud betyder snyggare tatueringar och mer levande bläck. Hur fungerar kakaosmöret då? Det förbättrar blodflödet och skapar en skyddande barriär med huden för att hålla fukt i, vilken återfuktningen din hud bevaras i flera timmar. I samband med detta hjälper det till med att förhindra UV-strålar från att tränga in i huden. Därefter har vi bivax, som hjälper till att attrahera och samla vattenmolekyler. Detta hjälper till att behålla och bibehålla hudens återfuktning, vilket är nyckeln till att bevara din fukt under dagen. Vi tar det ett steg längre för att främja ingredienser med läkande egenskaper, såsom ringblomma, som har både antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör att huden läker snabbare. Slutligen, våra dofter: frankincense & lavender, cucumber, and vanilla & coconu. Lavendel fungerar inte bara som en naturlig doft, utan är full av antioxidanter. Frankincense är utmärkt för att läka mindre sår, och fungerar även som en av våra kombinationsdofter. Slutligen fungerar gurkan som en doft och har en hög vattenkoncentration som gör att antiinflammatoriska egenskaper kan arbeta i din hud. Vi har nyligen lagt till Vanilla & Coconut som en varm, lugnande doft.

Nu när du har lärt dig mer om detaljerna för våra produkter, låt oss prata kort om några andra produkter på marknaden som kan tyckas göra samma sak...men i verkligheten gör det inte det. Den första är: Vaselin / vaselin, i grunden är vaselin gjord av mineraler och vaxer.
Varför är då vax inte idealiskt för tatueringar eller din hud? Som vi nämnde tidigare är din hud ett organ, vilket betyder att den hela tiden behöver andas. Vaselin fungerar som ett tätningsmedel, som istället för att återfukta låser vaselin in fukt och skapar en tätning. Så den fukt, eller brist på sådan, din hud än hade är nu inlåst av en tjock barriär, okej, det kanske inte låter hemskt...men din hud, och speciellt dina tatueringar behöver andas. Därför är det absolut inte en bra idé att sätta ett tätningsmedel över dina tatueringar. Din hud fungerar som en barriär mot utomhuselement och som ditt första försvarslager och bör istället fyllas på med fukt och återfuktning, inte en torrhet som låses in av en barriär av tätningsmedel. Det är därför det är viktigt att skilja på en fuktgivande produkt och en produkt som skapar en stark barriär och hindrar fukten att nå fram.

Du kanske tror att du köper en bästsäljare, eller den bästa fuktkrämen i affären eller på nätet när den i själva verket kan vara ganska missvisande och full av kemikalier. Det är allmänt känt inom dermatologin att en överlägsen fuktighetskräm ska ge din hud en känsla av att vara återfuktad och fräsch samtidigt som den låser in fukt. Nyckeln är att hitta en produkt som gör detta, samtidigt som man lämnar de konstgjorda kemikalierna utanför och inte skapar en tätning. Vissa märken kan försöker tilltala konsumenten genom att marknadsföra sina anti-aging egenskaper, eller att vara en överlägsen nattkräm, men det som till sist är viktigt och vad det borde handla om är ingredienserna. Bara för att en produkt innehåller c-vitamin, aloe eller e-vitamin betyder det inte att det är bra för dig, summan av nyttan från ingredienserna är i slutändan vad din hud absorberar.
Vi tog detta till oss och skapade inte bara en överlägsen tatueringseftervårdsprodukt, utan gjorde det med överlägsnahoch helt naturliga ingredienser.

Efter att ha utforskat några av de primära egenskaperna i våra produkter, särskilt vår tattoo balm, är det tydligt att se: inte alla lotioner, krämer eller vaselin är likadana! Vissa produkter tjänar fantastiska syften, men dessa ska inte förväxlas med de helande egenskaperna hos vår Mad Rabbit Tattoo Balm. Vi bryr oss om att bara ge våra kunder de bästa, mest effektiva, helt naturliga, grymhetsfria produkterna – som fungerar!

Av Selom Agbitor